Nat en koud

6 september 2024 - Campiello, Spanje

De eerste 80 km zitten er alweer op! Ik blijf dit soort getallen bizar vinden. Natuurlijk zijn er soms kleine pijntjes maar dat is ook niet heel raar.

Bij vertrek uit Oviedo raakte ik in gesprek met een man uit Nieuw-Zeeland. Aangezien we die avond in hetzelfde hostal verbleven, zijn we samen verder gewandeld. Helaas begon het te miezeren bij het verlaten van Oviedo. Na een kwartiertje ontkennen dat ik toch wel nat werd, moest ik op zoek naar mijn regenjas. Natuurlijk zat deze helemaal onderin mijn rugzak. Vijftien minuten later herhaalde dit ritueel zich: toch ook wel fijn als je benen droog blijven. Natuurlijk zat mijn regenbroek ook nog onderin mijn rugzak 🙈 Bij het hostal aangekomen, bleken er nog meer pelgrims te overnachten. Het was een erg gezellige avond met elkaar! De volgende dag herhaalde dit ritueel zich in het volgende hostal (weer met andere pelgrims)

Na 3 dagen wandelen heb ik de Nieuw-Zeelandse pelgrim gedag gezegd. Ik had zin in mijn eigen weg en plan. Het grappige was wel dat ik de eerstvolgende gele pijl na het gedag zeggen voorbij liep. Gelukkig werd ik al vrij snel door een oude dame in het dorp naar de Camino teruggebracht. In het hostal aangekomen trof ik daar 2 studenten uit Duitsland en een docent uit Tsjechië. Deze laatste was die ochtend uit Oviedo vertrokken dus hij had die dag ruim 50 km gewandeld. Zijn terugvlucht is over 10 dagen dus hij moet elke dag 35 km wandelen. Blijft bijzonder dit soort planningen! Omdat de keuken van het naastgelegen restaurant erg laat openging, hebben we samen boodschappen gedaan en vervolgens gekookt. De volgende ochtend lag er een gekookt ei voor me klaar (dit hadden de Duitse studenten voor me gekookt: zo lief!)

Inmiddels ben ik in Campiello aangekomen. Hier moet ik kiezen tussen een mooie maar pittige tocht boven door de bergen (voor de bergwandelaars: 27 km-8,5 uur-1000 m klimmen en 720 m dalen). Er is ook een alternatief van 2 dagen (deels eromheen). De keuze tussen de opties wordt ook bepaald door het weer: bij mist en regen valt optie 1 af. De afgelopen dagen heeft het regelmatig geregend; de paden zijn modderig en glad. Daarnaast is het ook erg koud (vandaag weer 14 graden). Ik ben erg blij dat ik toch mijn slaapzak heb meegenomen.

Toen ik mezelf de vraag stelde: “waarom wil je de pittige wandeling doen?” kon ik deze vraag niet beantwoorden. Het besluit was dan ook snel genomen: het wordt de alternatieve route! Nu eerst genieten van de eerste hotelkamer voor mezelf deze reis (met een opgemaakt bed, eigen badkamer en een echte handdoek!)

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Els:
    Mooi verhaal Bernadette!!!
    Succes met de kou en regen!!
  2. W&M:
    6 september 2024
    Wat het weer betreft, klinkt dat niet als Spanje ..
    Interessant; mensen ontmoeten uit diverse landen en culturen.
    Sterkte ☔️
  3. Lonica:
    6 september 2024
    Poeh 80 km! Bikkelen zeg. De gezichten en de verhalen maken het goed. En het moet zoals het gaat en niet andersom :-) Succes!
  4. Jacqueline:
    6 september 2024
    Ha Bernadette, wat een leuk verhaal en prachtige foto's! Jammer van de regen en de kou, sterkte! Fijn dat je zulke mooie ontmoetingen hebt, met kleine cadeautjes als een gekookt ei, dat maakt het leven mooi. En dank voor de handige tip hoe je een keuzes kunt maken tussen 2 opties: jezelf een waaromvraag stellen. Goed vervolg toegewenst, houd ons op de hoogte. En ter troost: hier regent het inmiddels ook...
  5. Ineke Poort:
    7 september 2024
    Wat leuk om te lezen hoe je de dagen beleeft. Het is zoveel meer dan alleen km afleggen. Hoop van harte voor je dat het weer een beetje opknapt.
    Wat een extraatje al die leuke mensen die je ontmoet!! Succes met de komende kilometers.
  6. Riet:
    10 september 2024
    Wat leuk om te lezen, al die mooie ontmoetingen. Toch pittig kilometers vreten, met regen en kou. Foto's geven ook een goed beeld. Ben benieuwd naar de volgende. Succes en plezier!