Weekend pelgrim
27 september 2025 - Vilalba, Spanje
Deze dag startte zoals bijna elke zaterdag met het lezen van de weekendkrant. Ik blijf twee nachten in Villalba dus alle tijd om rustig in bed met de krant mijn dag te starten. Villalba is een relatief grote stad vergeleken met de gehuchten waar ik afgelopen week doorheen gewandeld ben. In deze stad is niet heel veel te doen. Ik verblijf in de parador van Villalba; dit hotel is gebouwd naast een acht hoekige toren uit de 15e eeuw. Deze toren wordt op dit moment gerenoveerd.
De afgelopen dagen was het heerlijk wandelweer. Het is ‘‘s ochtends wel erg koud maar als de zon eenmaal goed schijnt dan vergeet je dat alweer snel. Wel heb ik de eerste pijntjes. Afgelopen weken heeft de fysio mijn nek behandeld (tijdens het wandelen raken de spieren in mijn nek vast). De oefeningen die ik heb meegekregen helpen om mijn nek weer los te maken. Voordeel van deze blessure is dat ik regelmatig moet pauzeren. De wandelingen zijn redelijk eenvoudig dus je hebt de neiging om geen pauze te nemen.
Morgen ga ik weer verder op mijn Camino. Nog 120 km naar Santiago. Helaas raak ik door mijn vrije dag in Villalba de pelgrims waar ik de afgelopen dagen mee gewandeld heb, kwijt. Hier komen vast weer nieuwe ontmoetingen voor terug.
Gisteren heb ik met Lou gewandeld. We troffen elkaar in de vrouwenslaapzaal twee nachten geleden. Lou komt uit Kyiv en heeft mij verteld hoe het leven daar nu is. Ze is erg blij dat ze op de Camino elke nacht kan doorslapen. In Kyiv zijn elke nacht aanvallen. Het niet kunnen slapen en wel overdag op je werk verwacht worden, heeft grote impact. Dankbaar dat wij in alle veiligheid kunnen leven!
Lonica:27 september 2025Prachtig die ochtendnevel! k zie een mooi schilderij aankomen ;-)
W&M:27 september 2025Mooie afwisselende wandelpaden.
Petra:28 september 2025Goede reis!